Nalaganje nastavitev


Okrogla miza "Mladi izvajalci in sodobna slovenska ustvarjalnost"

ponedeljek, 18. januar 2016

Društvo slovenskih skladateljev v sodelovanju z Zvezo Glasbene mladine Slovenije prireja prvo v seriji okroglih miz z naslovom "Sečišča slovenske glasbe – o domači poustvarjalnosti in njenih potencialih".

Serija okroglih miz nastaja v sodelovanju z Zvezo Glasbene mladine Slovenije, Slovenskim muzikološkim društvom in SIGIC – Slovenskim glasbenoinformacijskim centrom.

Tema okrogle mize spodbuja k razmisleku o vzgoji mladih glasbenikov in širjenju njihovih obzorij na področju sodobne glasbe, hkrati pa odpira vprašanja o povezavah slovenskih sodobnih skladateljev z mladimi poustvarjalci. Kje lahko poiščemo primere dobre prakse in kaj bi bilo treba še spremeniti, da bi slovenski profesionalni glasbeniki, ansambli in orkestri lahko postali ambasadorji slovenske sodobne ustvarjalnosti pri nas in v svetu? O temi, ki usmerja pogled v prihodnost, bodo spregovorili pedagogi, aktivni glasbeniki in skladatelji.

Pogovor bo moderirala Veronka Brvar, sodelovali pa bodo še Alenka Bervar (profesorica, Konservatorij za glasbo in balet Maribor), Angelika Lajh in Jaka Satler (dijaka, Konservatorij za glasbo in balet Maribor), Matej Bonin (skladatelj, pedagog, Gimnazija Koper, glasbena smer, in Akademija za glasbo v Ljubljani), Dejan Prešiček (profesor, direktor, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana), Luka Juhart (akordeonist, docent, Akademija za glasbo v Ljubljani) in Nataša Trček (študentka, Akademija za glasbo v Ljubljani).

Okrogla miza bo v sredo, 20. januarja 2016, ob 17. uri, v Kogojevi dvorani Društva slovenskih skladateljev, Trg francoske revolucije 6, 1000 Ljubljana.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali