Nalaganje nastavitev


Operni pevki Monika Bohinec in Bernarda Bobro nastopata na Bregenškem festivalu in v münchenskem Državnem gledališču

četrtek, 19. junij 2014

Mezzosopranistka Monika Bohinec, ki je leta 2011 postala članica Dunajske državne opere, v sezoni 2014/2015 uspešno nastopa v novih opernih vlogah, kot so Die fremde Fürstin (Rusalka), Sara (Roberto Devereux), Madelon, Suzuki in Grimgerde.

Lansko leto je Bohinčeva pod vodstvom italijanskega dirigenta Danielea Gattija nastopila na prestižnem Salzburškem festivalu klasične glasbe v vlogi Magdalene v šestih uprizoritvah Wagnerjevih Mojstrov pevcev nürnberških.

To poletje se Bohinčeva posveča nastopanju v vlogi Amneris ob sopranistki Sae Kyung Rim v Torsten Fischerjevi novi postavitvi Aide, ki je bila premierno uprizorjena 18. junija v Državnem gledališču na Gärtnerplatzu v Münchnu.


foto: Facebook profil Monika Bohinec

Sopranistka Bernarda Bobro je še ena slovenska operna pevka, ki si uspešno utira pot na svetovne odre. Letos bo zopet sodelovala v tradicionalni uprizoritvi Mozartove Čarobne piščali na Bregenškem festivalu. Z dunajskimi simfoniki in praškim Filharmoničnim zborom bo v vlogi Pamine (njen nastop si lahko ogledate tukaj) nastopila na plavajočem odru priznanega avstrijskega festivala v Bregenzu. Mozartova spevoigra bo premiero doživela 24. julija na enem od največjih opernih odrov (7000 sedežev), postavljenem na Bodenskem jezeru.Bobrova je redna gostja priznanih opernih odrov in številnih klasično glasbenih festivalov, med katerimi so Dunajska ljudska opera, Hamburška državna opera, Salzburški festival, neapeljsko gledališče San Carlo, operna hiša v francoskem Lilleu, festival v Glyndebournu in Dunajsko glasbeno združenje v okviru katerega sodeluje z dirigentom Nicolausom Harnoncourtom.

V Veliki Britaniji je debitirala leta 2008 v Laurent Pellyjevi produkciji opere Janko in Metka na prepoznavnem festivalu v Glyndebournu, kasneje leta 2012 pa je prvič nastopila v vlogi Violete (La Traviata) v londonski Kraljevi operni hiši.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali