Nalaganje nastavitev


Pihalni orkester Komen, Simon Perčič

Openska glasbena srečanja 2009/10

Zvrst: Klasična in sodobna resna glasba
Kdaj: nedelja, 10. januar 2010, 18:00h
Kje: Prosvetni dom,

Simon Perčič, je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani (pozavna). Po študiju se je izpopolnjeval pri profesorjih R. Bobu, A. Mazzuccu in Benu van Dijku. Sodeloval je z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Dirigiranje je študiral pri prof. Janu Cobru na ISEB inštitutu ter na mojstrskem tečaju maestra Georgea Pehlivaniana in Douglasa Bostocka. Zaključil je tudi enoletno strokovno izpopolnjevanje v dirigiranju simfoničnim orkestrom pri prof. Jormi Panuli v Firencah. Sodeloval je na mednarodnih festivalih v Lizboni, Valenciji, Sao Paulu, na londonskem Wind Band festivalu, EOLIA Strasbourg in na MID Europe. Uroš Pavlovič, je pred dvema letoma z odliko zaključil šolanje na slovitem salzburškem Mozarteumu pri svetovno znanem trobentaču prof. Hans Ganschu, kar mu je omogočilo sodelovanje s številnimi orkestri kot so Junge Philharmonie Salzburg, Wienner Jeunessee, Bigband Postmusik Salzburg, Volksoper Dunaj, Mozarteum Orchester Salzburg. Od leta 2007 je zaposlen kot solist v SNG Opera in balet Ljubljana, ter poučuje na GŠ Sežana.

Nastopa: Pihalni orkester Komen. Dirigent: Simon Perčič. Solist: Uroš Pavlovič (trobenta). Spored: J. Strauss, E. Strauss, V. in S. Avsenik, A. Marquez.

Pihalni orkester Komen je bil ustanovljen 1996 kot podružnični orkester glasbene šole Komen na pobudo tedanjega ravnatelja. Orkester je sestavljen iz preko 40 sedanjih ali bivših učencev PGŠ Komen. Posveča se izvedbam originalnih kompozicij kot tudi priredbam različnih avtorjev, udeležuje se proslav, zabavnih prireditev, gostovanj (v letu 2005 je bilo najodmevnejše gostovanje v Slovenski filharmoniji ter sodelovanje na MID EUROPE v Schladmingu, kjer je v koncertnem delu zastopal ZSG), tekmovanj ter prireja koncerte. Tako je orkester v prejšnjih letih prejel celo vrsto zlatih odličij in nagrad na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali