Nalaganje nastavitev


Pisanje glasbe je lahko poklic

petek, 22. januar 2016

Na Comp Comp, natečaj za mlade glasbene ustvarjalce, je prispelo 46 skladb. 30. januarja se bo na odru Kina Šiška predstavilo pet zmagovalcev.

Comp Comp je natečaj, namenjen glasbenim ustvarjalcem, starim do 18 let. Organizira ga Britanska mednarodna šola v Ljubljani, glavni iniciator pa je Samuel Gustavsson, koordinator British International Music School v Ljubljani. Samuel želi mlade spodbuditi h komponiranju skladb, pri tem pa pisanje glasbe in besedil predstaviti tudi kot poklic, za katerega se lahko odločijo nadarjeni mladi kreativci.

Na natečaj je prispelo 46 skladb širokega žanrskega razpona. Ocenjevala jih je mednarodna žirija v sestavi: Anton Malmberg Hard af Segerstad (avtor zmagovalne pesmi evrovizije ''Heroes''), Bojan Cvetržnik, Neisha, Tomaž O. Rous, Tinkara Kovač in Chris Eckman. »Presenečen sem bil nad kvaliteto poslanih pesmi«, je povedal žirant Tomaž O. Rous, ki ga poznamo v prvi vrsti kot klaviaturista skupine Siddharta. »Žirija je imela težko delo, ko je morala izbrati pet najboljših«, je pristavil Samuel. 

Nagrajenci natečaja se bodo predstavili 30. januarja, ob 18.uri, v dvorani Kina Šiška, na odru pa se jim bodo pridružili tudi žiranti. Poleg javne predstavitve na referenčnem prizorišču, pa bodo za nagrado deležni tudi možnosti snemanja v profesionalnem studiu ter nakupa opreme v glasbeni trgovini. Imena ustvarjalcev zmagovitih skladb še niso znana, vendarle pa nam je Samuel zaupal nekaj podrobnosti: »Med izbranimi petimi skladbami sta dve iz žanra pop glasbe, ena elektronska, ena kantavtorska in ena klasična skladba. Slednja bo na odru Kina Šiška predstavljena v družbi z baletnimi plesalkami in plesalci Konservatorija za glasbo in balet Maribor«.

Ogled zaključne koncertne predstavitve nagrajencev in žirantov je brezplačen, vabimo vas, da se je udeležite v čim večjem številu in mladim pripomorete, da svojo glasbeno izkušnjo doživijo v polni meri.

Častni pokrovitelj projekta je Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali