Nalaganje nastavitev


Poletna noč kot uvod v 62. Ljubljana festival in Cvetje v jeseni kot zaključek

torek, 17. junij 2014

62. Ljubljana festival bosta zaokrožila dva dogodka, Poletna noč na Kongresnem trgu za uvod in po uradnemu festivalskemu zaključku še muzikal Cvetje v jeseni v Križankah.

Poletna noč bo kot koprodukcija Festivala Ljubljana in RTV Slovenija v soboto 21. junija ob 20.45 ponudila nastope številnih slovenskih pop pevcev, ki bodo s pesmimi o Ljubljani pod taktirko Patrika Grebla in ob spremljavi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, napovedali uvod v poletno festivalsko dogajanje. Mestu Ljubljana bodo podarili napeve Tinkara Kovač, Eva Hren, Alenka Godec, Slavko Ivančić, Nuša Derenda, Eva Černe, Anžej Dežan, Nina Strnad, Severa Gjurin. Izvajali bodo priredbe zelenih melodij, med katerimi so Prelepa si bela Ljubljana, Šuštarski most, Ob Ljubljanici, Ljubljančanke, Na vrhu nebotičnika, Nad mestom se dani, V Ljubljano, Deček s piščalko, Ljubljanski zvon, Tivoli, Luči Ljubljane, Dekle iz Zlate ladjice, Ljubljanske ulice, Pomlad v mestu in seveda Poletna noč.

Cvetje v jeseni, eno najbolj poznanih slovenskih literarnih del, bo kot muzikal na oder Križank postavil režiser Vojko Anzeljc. Glasbo je napisal Matjaž Vlašič, v naslovnih vlogah pa bodo nastopili Matjaž Robavs, Nina Pušlar, Jure Ivanušič, Alenka Kozolc, Maja Martina Merljak, Domen Križaj in Ana Grasselli. Muzikal si bo moč ogledati med 17. in 21. septembrom. 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali