Nalaganje nastavitev


Poslovil se je Dušan Velkavrh

ponedeljek, 01. februar 2016

Bil je priznani tekstopisec cele kopice slovenskih zimzelenih melodij, o čemer priča tudi pregledna izdaja zgolj njegovih ključnih pesmi, ki je izšla kar na petih zgoščenkah (ZKP RTV SLO, 2012). Njegov celotni opus pa se šteje v stotinah.

Dušan Velkavrh je postal prepoznaven že konec šestdesetih let 20. stoletjapreko festivala Slovenska popevka, in sicer najprej s hitom Presenečenja v izvedbi Belih Vran. Sledili so še uspehi z besedili za skladbe: Dan ljubezni, Gvendolina, kdo je bil, Ljubljančanke, Ljudje, ki sedijo v parkih, Mini maksi, Oda Ireni, Med iskrenimi ljudmi, Zelene livade s teboj, Marie, ne piši pesmi več, Človek sem, ki nase nekaj da, Otroci pankrtov, Ti si rekla sonce, So najlepše pesmi že napisane, Ni cvetja brez trnja, Dan neskončnih sanj, Tovariš Rockʼnʼroll, Mati, bodiva prijatelja, Maja z biseri, Silvestrski poljub, Nena, Vsak je sam in Moja dežela, če naštejemo zgolj nekaj najbolj prepoznavnih.

Glede na povedano, je jasno, da bi bila podoba slovenske popularne glasbe brez njegovega prispevka bistveno bolj siromašna ...

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali