Nalaganje nastavitev


Potekal je polfinale za izbor slovenskih finalistov za uvrstitev na tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki

nedelja, 17. januar 2016

V slovenski izbor za tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki 2016 je strokovna žirija (Živa Ploj Peršuh, Mate Bekavac in Tomaž Lorenz ) uvrstila 8 finalistov.

Na prvem tekmovanju Evrovizijskih mladih glasbenikov, ki je bilo leta 1981 v Manchestru, je sodelovalo šest držav. Slovenija je z uvrstitvijo v finale do danes sodelovala sedemkrat, med najboljše pa pa so se uvrstili Mate Bekavac, Borut Zagoranski, Karmen Pečar, Jan Gričar, Eva Nina Kozmus (zmagovalka v letu 2010), Blaž Šparovec in Urban Stanič.

Tokrat se je vsak od 20 polfinalistov predstavil z dvema skladbama. V finalu bomo slišali Nikolo Pajanovića (violina), Izaka Hudnika (violončelo), Zalo Vidic (violončelo), Vilija Korošca (harmonika), Luka Miteva (fagot), Andreja Omejca (saksofon), Bilko Peršič (harfa) in Doroteo Senica (flavta).

Mladi glasbeniki v starosti do 19 let bodo na finalnem izboru nastopili 28. januarja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Spremljal jih bo Simfonični orkester RTV Slovenija. Izbrani/a glasbenik/ca se bo v Kölnu za uvrstitev me 8 finalistov pomeril/a s 13 kolegi iz drugih evropskih držav.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali