Nalaganje nastavitev


Predavanje kitarista in skladatelja Nejca Kuharja

ponedeljek, 29. februar 2016

Študentska sekcija Slovenskega muzikološkega društva vljudno vabi na predavanje mladega skladatelja in kitarista Nejca Kuharja na katerem bo glasbenik razkril svoj skladateljski pristop in pogled na sodobno sonatno formo.

Kuhar bo svoj opus predstavil v obliki glasbenih analiz in se navezal na sodobne skladateljske tokove na predavanju 2. marca ob 14.30 v Modri sobi Filozofske fakultete (5. nadstropje). 

Nejc Kuhar (1987) je zaključil magistrski študij kitare na dunajski Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v razredu prof. Alvara Pierrija. Iz kompozicije pa je magistriral na dunajskem konservatoriju. Kuhar posega po najvišjih priznanjih kot skladatelj in kitarist na mednarodnih tekmovanjih (tekmovanju Altheim v Avstriji, Musikrooms v Trevisu, TEMSIG in na tekmovanju Primož Ramovš v Sloveniji med drugimi). Od leta 2013 poučuje kitaro na Frankfurtski glasbeni šoli, od leta 2015 pa tudi na Glasbeni akademiji na Dunaju (Wiener Musikakademie).

“Kuhar’s pieces were eclectic and fun...” (Washington Post)

Kuharjeve kompozicije so izšle pri številnih založbah, med katerimi sta Berben (Italija) in Les Productions d'Oz (Kanada), pri kateri je pred kratkim izšla novejša kompozicija: Suita za mlade kitariste št. 6. Pri ZKP RTV Slovenija pa je leta 2011 izšla njegova samostojna CD plošča String modulations, na kateri sodelujejo slovenski glasbeniki mlajše generacije, med njimi sta kitarist Mak Grgić in violončelistka Karmen Pečar.

Njegove skladbe so zazvenele tako na mednarodnih prizoriščih, kot so washingtonska Nacionalna galerija umetnosti, dunajska dvorana Musikverein, dvorana Rahmaninov na moskovskem konservatoriju P. I. Čajkovski, kot tudi na domačih odrih Slovenske filharmonije in Cankarjevega doma.

 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali