Nalaganje nastavitev


Prejemnik zlate plakete JSKD za življenjsko delo je Ivan Marin

sreda, 28. januar 2015

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) je na osrednji prireditvi sklada podelil priznanja za življenjsko delo in izjemne dosežke na področju ljubiteljske kulture. Podelili so zlato plaketo, pet srebrnih plaket in dva zlata znaka.

Zlato plaketo JSKD za življenjsko delo na področju glasbenih dejavnosti je prejel Ivan Marin. Srebrne plakete so prejeli Tatjana Lampret za ustvarjalno, pedagoško in organizacijsko delo v ljubiteljski kulturi, Matija Milčinski za življenjsko delo na področju gledališča, Tomaž Ogris za življenjsko delo pri razvoju kulture koroških Slovencev, Tatjana Rebolj za ustvarjalni prispevek in organizacijsko delo na področju gledališča in Miran Rustja za ustvarjalno in organizacijsko delo v ljubiteljski kulturi.

Zlati znak JSKD sta prejela Ingenium Ensemble za izjemne dosežke na področju vokalne glasbe in Fotografsko društvo Jesenice za pomembne dosežke na področju fotografske dejavnosti.

Program prireditve sta popestrila Pihalni orkester Premogovnika Velenje, ki bo čez štiri leta praznoval stoletnico uradnega obstoja in v katerem muzicira prek devetdeset glasbenikov, od tega vrsta odličnih solistov, in Ingenium Ensemble, vrhunska mešana pevska zasedba, ki v zadnjih letih pobira nagrade na prestižnih evropskih tekmovanjih. 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali