Nalaganje nastavitev


Prihaja Orto Fest 2016

torek, 15. marec 2016

Med 1. in 29. aprilom se bo v ljubljanskem klubu Orto odvil že sedemnajsti Orto Fest, na katerem se bo v 27 dneh zvrstilo na klubskih nastopih kar 34 domačih in tujih glasbenih skupin.

Festival bodo otvorili Big Foot Mama, zaključil pa ga bo Pero Lovšin.

Med bolj razvpitimi imeni iz regije, bi veljalo opozoriti na Damirja Urbana, nekdanjega frontmana kultne reške rockovske skupine Laufer, ki je po razpadu matične zasedbe naredil briljantno solistično kariero oziroma v okviru svoje zasedbe Urban &4. Iz nekdanje skupne države bodo med nastopajočimi še Elemental, Hladno Pivo in Zabranjeno Pušenje. 

Med slovenskimi izvajalci pa so napovedani: Gušti, Leteči Potepuhi, Klemen Klemen, Niet, Zablujena Generacija, Gora, Bro (Mate Brodar s svojo zasedbo), Flirrt, Sausages, Samo Budna in Julie & Diamonds, Čedahuči, Nesebat, Viperstone, Up'n'Downs, Soul Duality, Lynch, D Kokks, Adam Avven in LastDayHere. Pesmi s svoje prihajajoče izdaje U moru i plamenu bo predstavil tudi Zoran Čalić, sicer znameniti kitarist in (so)avtor glasbe benda Majke in aktualni član Big Foot Mame s svojo novo skupino Zoran Čalić Band.

Poleg tega pa bodo zaigrali tudi japonski death metalci Galmet, švedski black metalci Manegram in pagan folk metalci Ereb Altor, Latvijci Skyforger ter ameriški punk hardcorovci z dolgo tradicijo Dag Nasty.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali