Nalaganje nastavitev


Rock ob Sotli - Rock ob žici

ponedeljek, 14. december 2015

V okviru projekta Rock ob Sotli / Rock na Sutli, v katerem sodelujeta Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli in Udruga mladih Hum na Sulti, se bo v soboto, 19. 12. 2015 ob 20.00, v prostorih kluba Metulj odvila razprava z naslovom »Rock ob žici.«

Razpravljalo se bo o pomembnosti Kluba Metulj v regiji, o njegovem prepoznavanju s strani občinskih, turističnih in drugih organizacij ter tudi medijev, o klubskih prostorih na ruralnih območjih nasploh ter o njihovih načinih delovanja. Eden od ključnih ciljev projekta Rock ob Sotli je Udrugi mladih iz Huma na Sutli pomagati priti do stalnih prostorov za koncertne dejavnosti.

Sodelujoči:

Peter Baroš (Slovenski glasbenoinformacijski center SIGIC)
Rajko Muršič (Etnolog, publicist, profesor na Oddelku za etnologijo Filozofske fakultete Univerze v
Ljubljani)
Boštjan Misija (Direktor Gospodarskega interesnega združenja za pospeševanje turizma - Turizem
Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje)
Klemen Govedić (Predstavnik Udruge Mladih Hum na Sutli, glasbenik)
Dejan Lutring (Predsednik Udruge mladih Kumrovec, organizator dogodkov)

Moderator: Mitja Hlupič, organizator kulturnih dogodkov in prostovoljec Mladinskega društva.

Organizator naproša, da do srede, 16. 12. potrdite svojo udeležbo na mail: pisarnametulj@gmail.com

 

Več o projektu Rock ob Sotli/Rock na Sutli


Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli se že več kot 15 let kontinuirano ukvarja z organizacijo koncertov izvajalcev sodobnih glasbenih zvrsti. Drugi partner transnacionalne pobude Rock ob Sotli/Rock na Sutli - Humska udruga mladih iz Huma na Sutli (Hrvaška) - je aktiven nekoliko krajši čas. Toda podrobnejši pogled razkrije, da se prireditve društev v resnici zelo razlikujejo. Med tem ko se je MDBS specializiralo za manjše klubske dogodke, člani HUM prirejajo en dogodek velikega formata: festival Hoomstock. Različnost je priložnost, kajti MDBS želi povečati odmevnost večjega festivala BoSorok, ki ga prireja zadnjih nekaj let, med tem ko si v Humu želijo tudi manjših dogodkov, ki bi obogatili kulturno ponudbo v njihovem kraju. Zato je eden od osrednjih namenov projekta, ki bo trajal 17 mesecev in aktivno vključil 22 mladih udeležencev, da organizaciji pomagata druga drugi izpeljati dogodke, s kakršnimi sami nimata toliko izkušenj.

Druga stična točka je v tem, da imata oba kraja dolgo tradicijo ustvarjanja sodobne (predvsem rock) glasbe. Nekaj skupin še vedno obstaja, mnogo pa jih je ugasnilo. Dokler je živ vsaj še spomin, želijo zabeležiti pričevanja o rock sceni v obeh krajih. Zgodovinsko raziskavo, ki bo eden od rezultatov projekta, bodo v svojih domačih krajih izvedli mladi udeleženci (po 5 z vsake strani). To bodo to mladi, ki jih sodobna glasba zanima ali pa se sami glasbeno udejstvujejo. Člani bendov z obeh strani bodo imeli še eno prijetno nalogo: bodo glasbeni gostje na dogodkih v partnerskih krajih - skupine iz Bistrice ob Sotli bodo nastopale v Humu na Sutli in obratno. Pomemben rezultat projekta Rock na Sotli bo tudi kratek dokumentarni video. Tudi ta bo izdelek mladih udeležencev projekta, njegov namen pa bo na inovativen način predstaviti aktualno stanje rock scene in sodobno-glasbenih prizorišč v Bistrici ob Sotli in Humu na Sutli.

Iz teh aktivnosti ter delavnice o trženju kulturnih vsebin pa bo izšla še vizija razvoja sodobno-glasbenih vsebin v obeh krajih. Mladi bodo tekom projekta pridobili kompetence iz menedžmenta kulture, ustvarjanja video produkcij, raziskovalne dejavnosti idr. in si s tem olajšali vstop na trg dela. Dolgoročni učinki projekta Rock ob Sotli / Rock na Sutli bodo povečana prepoznavnost obeh glasbenih prizorišč, večja pretočnost idej, vsebin in izvajalcev preko meje, načrtnejše in uspešnejše oblikovanje programa obeh društev in njegova vsebinska obogatitev ter tudi povečana podpora obeh lokalnih skupnosti.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali