Nalaganje nastavitev


Rojstni dan umetnosti

petek, 15. januar 2016

V nedeljo 17. januarja bo v Studiu 26 Radia Slovenija slovenski prispevek za evroradijski Rojstni dan umetnosti z nastopom zasedbe improvizatorjev in eksperimentalnih glasbenikov. Bojana Šaljić Podešva in trio Čučnik, Pepelnik, Grom bodo izvedli nastop z naslovom T'Hommage.

V poseben radiofonski večer EBU skupine Ars Acustica se tudi tokrat vključuje Program Ars. Potekal bo na programu ARS od 20.00 do polnoči. 

Projekt T'Hommage je sprva nastal kot happening osmih zasedb oziroma posameznikov po zamisli skladateljice in elektroakustične ustvarjalke Bojane Šaljić Podešva in zaživel decembra lani v Španskih borcih. V dogodku T'Hommage se tokrat srečujejo miniature Bojane Šaljić Podešva in besedno-zvočne akcije tria Čučnik, Pepelnik, Grom. Povezuje jih poezija Tomaža Šalamuna – elektroakustični nastopi njegovo igro in sprevračanje besed prevajajo v polje čistih zvokov, nastopi tria pa se z branjem, rabo gramofonov, igrač in drugih predmetov poigrajo z zvočnostjo besed. Srečanje ustvarjalcev, srečanje besede in zvoka, ki se tako napaja iz Šalamunove poezije, ni izključno posvetilo Tomažu Šalamunu, temveč posvetilo tistemu človeku sedanjosti, ki je buden, živ in živahen, eleganten v svoji aktivnosti in odzivnosti, ki ne otopi v okoliščinah, temveč ustvarja, ljubi in pleše z življenjem.

V kolikor si želite projekt ogledati v živo v studiu 26, vas pričakujejo na recepciji radia ob 20.30.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali