Nalaganje nastavitev


Projekti v letu 2011

 

NOV SPLETNI PORTAL IN SPLETNA REVIJA O GLASBI ODZVEN
1. januar 2011
Ob nastopu novega leta 2011 je SIGIC objavil nov spletni portal ter spletno revijo o glasbi Odzven. Spletna revija o glasbi Odzven sooblikuje prostor, namenjen kakovostnemu in poglobljenemu informiranju o glasbi in glasbenem dogajanju v slovenskem prostoru in mednarodnih okvirjih ter vzpostavljanju misli in refleksije o njej. Temeljno poslanstvo revije je gojiti visoko kakovost jezikovnega izražanja in kulturo razmišljanja o glasbi kot umetnosti na sebi in družbenem pojavu, zadostiti muzikološkim in glasbeno-sociološkim strokovnim merilom in ob tem zagotoviti zanimivo in aktualno branje.

 

KULTURNI BAZAR
15. marec 2011, Cankarjev dom, Ljubljana

Na Kulturnem bazarju 2011 se je predstavilo več kot 200 kulturnih ustanov iz vse Slovenije. Med razstavljalci je bil tudi  Slovenski glasbenoinformacijski center, ki se obiskovalcem predstavljal v 2.predverju.  

 

GLASBENI SEJEM V FRANKURTU
6. – 9. april 2011, Frankfurt

SIGIC se je sejma udeležil v sodelovanju z Društvom slovenskih skladateljev.

 

KOMPILACIJA JAZZ SLOVENIA 2011
19. april 2011, Ljubljana

Dvojna zgoščenka  Jazz Slovenia 2011 predstavlja prvo pregledno kompilacijo v zgodovini slovenskega jazza ter hkrati prvo izdajo v nizu promocijskih kompilacij, ki jih je leta 2011 začel izdajati SIGIC. Kompilacija zajema nekatere izmed najpomembnejših ter najbolj zanimivih jazzovskih izvajalcev, komponistov in aranžerjev, ki so s svojim delom v zadnjih treh letih zaznamovali jazzovsko sceno na Slovenskem.

 

GLASBENI SEJEM JAZZAHEAD!
28. april – 1. maj 2011, Bremen

Jazzahead! velja za najpomembnejši evropski glasbeni sejem namenjen jazzu, na njem pa se predstavijo številne glasbene organizacije, podjetja in strokovnjaki, glasbeni založniki in glasbeni centri, vrstijo se konference in simpoziji ter koncerti. Leta 2011 se je sejma prvič udeležil tudi SIGIC, kar je pomenilo tudi prvo celostno predstavitev slovenskega jazza s samostojno stojnico na Jazzahead! Na sejmu je SIGIC v prvi vrsti predstavljal novo kompilacijo Jazz Slovenia 2011, hkrati pa tudi širšo slovensko jazzovsko ustvarjalnost.

 

GLASBENI SEJEM LJUBLJANA
Praznik glasbe, 21. junij 2011, Ljubljana (Stritarjeva ulica)

Praznik glasbe, Fête de la Musique, je leta 2011 prvič praznovovala tudi Ljubljana. SIGIC je v okviru praznika  organiziral glasbeni sejem na Stritarjevi ulici, kjer so se predstavile založbe s slovenskimi glasbenimi izdajami: ploščami, notnimi edicijami in knjigami o glasbi.

 

KONFERENCA MEDNARODNEGA ZDRUŽENJA GLASBENOINFORMACIJSKIH CENTROV - IAMIC
21. – 25. september, Poljska
Tokratno konferenco z naslovom Glasba in politika je gostil Poljski glasbenoinformacijski center.


 

KOMPILACIJA ETNO SLOVENIA 2011
18. oktober 2011, Ljubljana
Dvojna zgoščenka Etno: Glasbene poti – podolgem in počez / Music Routes – Highways and Byways, Slovenia 2011 predstavlja nekatere najvidnejše in zanimivejše ustvarjalce ter izvajalce na področju etno glasbe (world music), ki so s svojim delom v zadnjih treh letih najbolj zaznamovali ta glasbeni žanr na Slovenskem. 

 

GLASBENI SEJEM WOMEX
26. – 30. oktober, København, Danska

Womex ali World Music Expo je mednarodni projekt za podporo in razvoj 'glasb sveta', katerega največji dogodek je vsakoletni sejem, ki poteka konec oktobra in združuje stojnice s predstavitvami najrazličnejših glasbenih organizacij ter konference, koncerte, filmske predstave in podelitve nagrad (vse skupaj več kot 50 dogodkov). Letos se je sejma prvič udeležil SIGIC, ki je predstavljal slovensko etno glasbo, avtorje in izvajalce. Na sejmu smo predstavili tudi našo novo kompilacijo Etno: Glasbene poti – podolgem in počez / Music Routes – Highways and Byways, Slovenia 2011.

 


POSVET RAVNATELJEV OSNOVNIH ŠOL
7. november, Portorož

Glasbo smo na Posvetu ravnateljev osnovnih šol letos zastopali Glasbena mladina Slovenije in SIGIC. SIGIC je predstavljal svojo dejavnost ter kompilaciji Jazz Slovenia 2011 in Etno Slovenia 2011. Na posvet je prišlo okoli 250 ravnateljev osnovnih (tudi glasbenih) šol.

 

POSVET RAVNATELJEV SREDNJIH ŠOL
21. november, Portorož

SIGIC je na letošnjem Posvetu ravnateljev srednjih šol predstavljal svojo dejavnost ter kompilacijo Etno Slovenia 2011. Na posvet je prišlo okoli 180 ravnateljev srednjih šol.