Nalaganje nastavitev


Projekti v letu 2012

ODZVEN 2011
januar 2012, Ljubljana
Ob prvi obletnici izhajanja revije Odzven je izšel tiskan zbornik Odzven 2011, ki na 288 straneh ponuja izbor 47 člankov, ki so bili objavljeni v prvem letu obstoja revije. Leta 2011 je pri spletni reviji o glasbi  Odzven sodelovalo okoli 60 avtorjev, ki so napisali približno 260 člankov, podprtih s slikovnimi oziroma avdio-video vsebinami.

 

 

FESTIVAL TRESK
v Kinu Šiška 8.-9. marec 2012, Kino Šiška, Ljubljana

Sodelovanje na sejmu s samostojno razstavno stojnico in internetno predstavitvijo delovanja SIGIC.
KULTURNI BAZAR
13. marec 2012, Cankarjev dom, Ljubljana

Na Kulturnem bazarju 2011 se je predstavilo več kot 200 kulturnih ustanov iz vse Slovenije. Med razstavljalci je bil tudi Slovenski glasbenoinformacijski center – SIGIC, ki se obiskovalcem predstavljal v 2.predverju.   v dvorani E5 izvedel tudi delavnico / predavanje Uporaba spleta pri pouku glasbene vzgoje; možnosti in pasti, na kateri je udeležence opozoril na uporabo spleta kot izobraževalnega potenciala, ki lahko pomaga izboljšati kakovost pouka in pripomore k boljši glasbeni izobrazbi dijakov. Delavnica je predstavila nekaj možnosti uporabe interneta pri glasbenem pouku in opozorila na uporabne strani za pridobivanje informacij o svetovni in slovenski glasbi.


SLOVENSKI TEDEN GLASBE – STG
21. – 25. marec 2012, Kino Šiška, Ljubljana

V sklopu dogodka STG je SIGIC organiziral predavanja in delavnice na temo avtorskega prava in povezanih tem. Tako smo pričeli udejanjati načrte o sistematičnem oblikovanju pomoči in svetovanja na področju glasbenega poslovanja predvsem za mlade oz. poslovno neizkušene glasbenike. Na podlagi tega projekta načrtujemo nov vsebinski sklop s koristnimi pravno-poslovnimi informacijami na portalu SIGIC.


GLASBENI SEJEM JAZZAHEAD! Srečevanje na alpskem koktejlu
19. – 22. april, Bremen, Nemčija

Jazzahead! velja za najpomembnejši evropski glasbeni sejem namenjen jazzu, na njem pa se predstavijo številne glasbene organizacije, podjetja in strokovnjaki, glasbeni založniki in glasbeni centri, vrstijo se konference in simpoziji ter koncerti. Sejem je tako odlična priložnost tudi za slovenski jazz. SIGIC je na sejmišču organiziral krovno slovensko stojnico, letos celo na središčni lokaciji, ki je pripomogla k še večji opaznosti. Kot že leta 2011 je bil uvodni del SIGIC-eve udeležbe na sejmu tudi letos zaznamovan z alpskim koktajlom, zdaj že priljubljenim družabnim dogodkom, ki so ga skupaj organizirale štiri organizacije: SIGIC, predstavniki avstrijskega jazza, južnotirolski Südtirol Jazzfestival in švicarska državna organizacija za podporo glasbe, sklad SUISA. Na sejmu je SIGIC v prvi vrsti predstavljal novo kompilacijo Jazz Slovenia 2011, hkrati pa tudi širšo slovensko jazzovsko ustvarjalnost.


PROJEKT MINSTREL
(maj 2012 – april 2015)

Gre za triletni projekt, ki ga podpira EU in se osredotoča na razvoj storitev in orodij za okrepljeno promocijo glasb posameznih držav partneric in izmenjave v evropskem prostoru. Projekt poteka pod vodstvom grškega glasbenoinformacijskega centra (Institut za raziskavo glasbe in akustike – grški glasbenodokumentacijski center) in vključuje 11 članic iz 10 držav (Ciprski, Češki, Latvijski, Hrvaški in Avstrijski glasbenoinformacijski centri, Flamski glasbeni center, MISO Music Portugal, Univerza za politične in socialne študije Panteion iz Grčije, Poljsko društvo skladateljev in SIGIC). 
Predstavitveni letak projekta MINSTREL


GLASBENI SEJEM LJUBLJANA
Praznik glasbe / Fête de la Musique, 21. junij 2012, Ljubljana (Stritarjeva ulica)

SIGIC je v okviru praznika organiziral glasbeni sejem na Stritarjevi ulici, kjer se je predstavilo preko 35 založb s slovenskimi glasbenimi izdajami: ploščami, notnimi edicijami in knjigami o glasbi. Poleg tega je SIGIC koordiniral in organiziral tudi glasbene nastope glasbenih skupin na Mestnem trgu in na Stritarjevi ulici.KONFERENCA MEDNARODNEGA ZDRUŽENJA GLASBENOINFORMACIJSKIH CENTROV - IAMIC
21. – 26. junij 2012, Atene – Aegina, Grčija

Tokratno konferenco, delovno srečanje in občni zbor je gostil Grški glasbenoinformacijski center.

 

POSVET RAVNATELJEV OSNOVNIH IN SREDNJIH ŠOL
12. november in 26. november 2012, Portorož

SIGIC je predstavljal svojo glasbenoinformacijsko dejavnost, spletno glasbeno revijo o glasbi Odzven ter svoje izdaje (tiskani zbornik izbranih tekstov Odzven 2011 in kompilaciji Jazz Slovenia 2011 ter Etno Slovenia 2011. Na posvet je prišlo okoli 250 ravnateljev osnovnih (tudi glasbenih) šol.

 


KOMPILACIJA SLOVENSKE EKSPERIMENTALNE GLASBE
– SLOVINSKÁ EKSPERIMENTÁLNÍ HUDBA
november 2012, Praga (Češka)

SIGIC je v sodelovanju s češkim glasbenoinformacijskim centrom iz Prage (Hudební informační středisko) in njegovo tiskano glasbeno revijo His Voice v sklopu skupnega projekta Minstrel, ki ga podpira EU, na Češkem izdal kompilacijsko zbirko slovenske eksperimentalne glasbe, ki je pod naslovom Slovinská eksperimentální hudba izšla kot priloga zadnje edicije revije His Voice. Kompilacijo v sami reviji spremlja istoimenski esej, ki ga je napisal Luka Zagoričnik (glavni urednik SIGIC-eve spletne revije o glasbi Odzven).