Nalaganje nastavitev


Silvana Paletti, Irena Tomažin in Zvonka T Simčič

Kompozicija za prazničnost

četrtek, 06. november 2014

Koncert/performans ob otvoritvi razstave Kompozicija za prazničnost

Kompozicija za prazničnost

Kompozicija za prazničnost je razstava avtorice Zvonke T Simčič z otvoritvenim koncertom v Galeriji Miklova hiša v Ribnici dne 13.11.2014 ob 19:30 uri. Koncert bodo izvajale: Vsestranska umetnica, plesalka sodobnega plesa, igralka, performerka in glasbenica Irena Tomažin; Rezijanska pevka, pesnica in pripovedovalka Silvana Paletti in vizualna umetnica in performerka Zvonka T Simčič.

V Galeriji Miklova hiša Zvonka T Simčič pripravlja razstavo Kompozicija za prazničnost na kateri bo predstavljen projekt, ki je nastajal v letu 2014. Projekt vključuje raziskovanje ne-dela v odnosu do počitka in hkrati iskanja trenutkov temeljev našega obstoja.
Za Zvonko T Simčič je čas petja s Silvano Paletti počitek in navdih.
S skupino sodelujočih je v Ribnici pred meseci izvedla dogodek prepevanja rezijanske pesmi, ki je postal osnova za video in zvočno produkcijo, ki tvorita temelj razstave v Miklovi hiši.
Otvoritveni performans je združitev različnih glasbeno vokalnih poetik v eno kompozicijo. V današnjem svetu visokega potrošništva, ko je vse podrejeno kapitalu, se avtorice odpravijo v bazično raziskovanje svojega glasu, ga pripeljejo na rob minimalnega petja, ko včasih glas ostaja le še kot slutnja, spet drugič preide v pesem.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali