Nalaganje nastavitev


Simfonični orkester Domžale-Kamnik

Zvrst: Klasična in sodobna resna glasba
Kdaj: sreda, 04. april 2007, 20:00h
Kje: Kulturni dom Franca Bernika,

V naslednjih letih je orkester začel izvajati še komentirane koncerte za vzgojo glasbene mladine, pripravljal je koncerte evergreenov, koncerte v naravi, božične koncerte in koncerte sakralne glasbe. Sodeloval je na otvoritvah razstav in različnih ustanov, na srečanjih ljubiteljskih orkestrov ter na zaključnih in diplomskih nastopih članov orkestra. Od ustanovitve orkestra pa do leta 1992 je delo umetniškega vodje in dirigenta opravljal Tomaž Habe, za njim pa je 1. februarja 1993 to mesto prevzel Aleksandar Spasić, ki je orkester vodil do leta 2002. Jeseni istega leta je vodenje orkestra začasno ponovno prevzel Tomaž Habe, septembra leta 2003, ga je nasledil Stefan Garkov, sedaj pa je stalni dirigent in umetniški vodja orkestra Simon Dvoršak iz Celja. Ursula Aščič, dvakratna nagrajenka tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov (1997 in 2000), se je rodila leta 1981 v Kopru, kjer se je s sedmimi leti začela učiti harfo pri profesorici Svetlani Joksič Perič in v njeni skupini zaključila deset razredov glasbene šole. Vzporedno je opravljala tudi izpite na srednji stopnji na glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju. Študij je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Rude Ravnik Kosi. Sodeluje z Orkestrom Slovenske filharmonije in Simfoniki RTV Slovenija. Anja Gabrc se je rodila leta 1983 v Kopru, kjer je pri prof. Lučki Joksič končala nižjo glasbeno šolo. Študij harfe je nadaljevala na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani pri prof. Daliborju Bernatoviču, kjer je tudi maturirala. V tem času je prejela dve zlati plaketi in tri 2. nagrade na Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov ter 3. nagrado na mednarodnem tekmovanju v Beogradu. Svojo pot je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Rude Ravnik Kosi. Veliko koncertira v komornih zasedbah, imela pa je tudi preko petdeset samostojnih nastopov. V letu 2006 je bila prejemnica študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani.

Dirigent: Simon Dvoršak. Solistki: Ursula Aščič (harfa) in Anja Gaberc (harfa). Program: Von Suppe, Malecki, Grieg, Sibelius in Elgar.
 
Simfonični orkester Domžale-Kamnik je nastal leta 1971 z združitvijo Salonskega orkestra Zavoda za glasbeno izobraževanje Domžale in Kamniškega Komornega orkestra. Na začetku je imel orkester 36 članov, danes pa jih šteje kar 56. Že v prvih letih delovanja so začeli organizirati tradicionalne novoletne koncerte, ki so bili prvi tovrstni v Sloveniji.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali