Nalaganje nastavitev


Slovenci prvič zastopamo barve Evrope na svetovnem zborovskem dogodku

petek, 13. julij 2012

Mednarodna zveza zborovske glasbe IFCM (International Federation of Choral Music) in kitajsko kulturno ministrstvo sta se odločila, da bo Vokalna akademija Ljubljana na prvem IFCM Svetovnem zborovskem zasedanju od 14. do 22. julija v Pekingu sodelovala kot predstavnica Evrope. Tam se bodo v prihodnjih dneh zbrali zborovski strokovnjaki petih celin.

Izbranih je bilo pet svetovnih vodilnih vokalnih ansamblov, ki vsak zase predstavlja zvok svoje celine. Ob Vokalni akademiji Ljubljana, ki bo zastopala evropsko celino, bodo sodelovali še Young People's Choir of New York City iz Severne Amerike, Nelson Mandela Metropolitan University Choir iz Afrike, Gondwana Voices iz Azije in Grupo de Canto Coral iz Južne in Srednje Amerike.

"Izbrano vabilo Vokalno akademijo Ljubljana uvršča med najboljše svetovne glasbene ansamble in predstavlja izjemno čast, saj se verjetno še ni zgodilo, da bi bil kakšen slovenski ansambel povabljen na svetovni glasbeni dogodek kot predstavnik Evrope," je povedal Mitja Kovač. Slovenski pevci bodo imeli poleg koncerta tudi posebno vokalno delavnico.

Kitajsko povabilo temelji na prestižni nagradi guidoneum award 2011, ki ga je zbor prejel na enem od največjih, zagotovo pa najstarejšem evropskem zborovskem tekmovanju v Arezzu. Nagrado podeljujejo za izjemne dosežke in prispevek k razvoju zborovske glasbe v svetovnem merilu. Doslej so poleg Vokalne akademije Ljubljana to nagrado prejeli Dunajski dečki, St. Jacob's Chamber Choir iz Stockholma ter Filipinski madrigalisti.

 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali