Nalaganje nastavitev


Soloists of Catherine the Great (Rus)

Seviqc Brežice 2008

Zvrst: Klasična in sodobna resna glasba
Kdaj: sobota, 05. julij 2008, 20:30h
Kje: Cerkev sv. Ruperta,

Soloists of Catherine the Great (foto: arhiv skupine)Andrej Penjugin je diplomiral na državnem konservatoriju Rimski-Korsakov v Sankt Peterburgu. Leta 2004 je sodeloval na mednarodnem tekmovanju na Dunaju, leta 2002 pa je zasedel drugo mesto na mednarodnem tekmovanju v Rimu. Na mednarodnem tekmovanju v Nemčiji je leta 2002 kot član godalnega kvarteta zasedel tretje mesto. Penjugin trenutno nadaljuje podiplomski študij na državnem konservatoriju Rimski-Korsakov v St. Peterburgu. Leta 2007 je kot član Orkestra Katarine Velike sodeloval pri eksperimentalni baročni gledališki predstavi Boris Godunov skladatelja Johanna MatthesonaDenis Penjugin, je študiral na šoli DM št. 12 v razredu M. M. Belavina. Diplomiral je na glasbenem liceju državnega konservatorija Rimski-Korsakov iz St. Peterburga in na državnem konservatoriju Rimski-Korsakov v St. Peterburgu. Od leta 2004 sodeluje kot gost orkestra gledališča Mariinski (spremljevalec instrumentalistov ljudske glasbe). Od leta 2005 je član kvarteta ruskih ljudskih instrumentov Tradicija. Jeseni leta 2005 je skupaj z A. Tihomorovim posnel svoj prvi album Kokoš ni ptica. Trenutno nadaljuje svoj podiplomski študij na državnem konservatoriju Rimski-Korsakov v Sankt Peterburgu. Andrej Rešetin je bil eden prvih ruskih glasbenikov, ki se je začel ukvarjati s historično prakso izvajanja. Rešetin je diplomiral na državnem konservatoriju Rimski-Korsakov v St. Peterburgu, kjer je študiral pod vodstvom Aarona Knaifela. Leta 1998 je skupaj z Elizabeth White, direktorico British Councila v St. Peterburgu, in Marcom de Maunyjem, pri Councilu zadolženim za umetniško dejavnosti, ustanovil mednarodni festival stare glasbe v St. Peterburgu, ki je postal eden vodilnih festivalov te vrste v Vzhodni Evropi. Leta 2007 je bil Rešetin glasbeni vodja eksperimentalne baročne gledališke predstave Boris Godunov skladatelja Johanna Matthesona.

Seviqc Brežice (logo)
Seviqc Brežice (logo)
Zasedba: Andrey Reshetin, Fatimat Lafinsheva (violina), Andrey Penyugin (viola), Alexander Listratov (violončelo), Maria Uspenslaya (čembalo), Denis Penyugin (balalajka). Umetniški vodja: Andrey Reshetin. Spored: G. Paisiello (Первая аллегро для клавесина и струнных Игнат Дубровский), I. Dubrovski (Русская народная песня в вариациях), A. F. Tietz (квартет посвященный Сенатору Теплову), I. E. Khandoshkin (2 русские народные песня для скрипки и альта), C. de Saint-George (Le Concert de Monsieur de Saint-Georges), J. H. Facius (концерт для виолончел и струнных), J.-P. Rameau (Пьеса курица – перекликание птиц), C. de Saint-George (Le Concert de Monsieur de Saint-Georges).

Ansambel  Soloists of Catherine the Great iz St. Peterburga je edinstveni projekt Fundacije za oživljanje stare glasbe, ki želi odkriti in vrniti v sodobni kulturni kontekst bogato dediščino glasbe 18. stoletja v Rusiji. Ansambel je bil oblikovan posebej za izvajanje komorne glasbe (dueti, trii, kvarteti in kvinteti) in predstavlja jedro Orkestra Katarine Velike – prvega ruskega profesionalnega baročnega orkestra, ustanovljenega leta 2001. Glasbeniki ansambla so v sodelovanju s številnimi vodilnimi strokovnjaki in muzikologi začeli raziskovati ruske arhive, da bi odkrili in javnosti predstavili pozabljene mojstrovine ruskih dvornih skladateljev, kot so Kadoškin, Jarnovič, Tietz, Facius in drugi. Poleg tega se ansambel ukvarja tudi z glasbo, ki so jo v 18. in na začetku 19. stoletja igrali na ruskih plemiških posestvih in ki še vedno ohranja edinstveno vzdušje tega izginulega sveta.


www.festivalbrezice.com

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali