Nalaganje nastavitev


STG 2013 tudi v prihodnjem letu

četrtek, 20. september 2012

Slovenski teden glasbe je mednarodni projekt, ki je prvič potekal marca letos, organizatorji pa z razpisom za glasbene izvajalce že napovedujejo njegovo drugo izvedbo februarja 2012.

Namen in osnovna ideja STG je: širitev slovenske glasbe na tuja tržišča, rast in razvoj slovenske glasbene scene ter medsebojna povezava strokovnjakov iz področja glasbe, novinarjev in splošnega občinstva, ki  sta jim vodilo glasba, kultura in urbani način življenja.

Daniel Miller, ustanovitelj  založbe Mute Records in eden osrednih gostov STG 2012, je dejal:"Zame je bil Slovenski teden glasbe nadvse navdihujoč, ne le v okviru strasti do glasbe, temveč tudi posvečenosti razumevanju in učenju o glasbenem poslu in kam ta gre. Glasbeni teden je bil zelo dobro organiziran in je odlična platforma za pogovore in povezovanja”.

V okviru STG poteka tudi razpis za glasbene izvajalce, ki se v času festivala  predstavijo mednarodnim gostom, le-ti pa potem izberejo domače predstavnike, ki nato nastopijo na njihovem festivalu. Prijave lahkodo 14. oktobra 2012 izvajalci pošljejo preko  prijavnega obrazca, ki je objavljen na spletni strani www.stg.si/razpis2013. Strokovna komisija bo izbrala 30 izvajalcev, organizator pa bo posnetke (zgolj številke izvajalcev, brez imena izvajalca in imena skladbe) poslal mednarodni strokovni komisiji. Mednarodna strokovna komisija, ki jo sestavljajo ustvarjalci partnerskih festivalov STG 2013, bo nato izbrala 12 nastopajočih izvajalcev na STG 2013.

Rezultate bodo razkrili na tiskovni konferenci 6. novembra 2012. Strokovno mednarodno komisijo trenutno sestavljajo predstavnik Waves Vienna, predstavnik festivala Sziget, predstavnik festivala Exit in predstavnik festivala Terraneo.

Izbrani izvajalec bo nagrajen z eno od naslednjih možnosti (glede na odločitev komisije): nastop na festivalu Sziget, nastop na festivalu Exit, nastop na festivalu Terraneo  ter nastop na festivalu Waves Vienna. V prihodnjih mesecih se nam bodo pridružili še drugi mednarodni festivali, katere bomo sporočili naknadno.

Že konec septembra in v začetku oktobra bodo potekali tudi večeri in razprave po nekaterih mestih v Sloveniji (Maribor, Celje, Murska Sobota, Škofja Loka, Novo mesto in Koper). Na njem bodo predstavniki Slovenskega tedna glasbe predstavili pomen samega dogodka in odprli teme, ki se nanašajo na slovensko glasbeno sceno pri nas, pa tudi v kontekstu prodora slovenske glasbe v tujino. Datumi bodo objavljeni na družabnih omrežjih STG.

Utrinek iz prve edicije STG najdete tukaj.


Uradna spletna stran:
www.stg.si

Odnosi z javnostmi in promocija STG:
Bojan Rojko,
Agencija Antonov
Mobilni tel.: 040 612 111
E-mail: bojan.rojko@agencija-antonov.si
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali