Nalaganje nastavitev


Strokovni seminar in svetovanje: Glasba za film

Demistifikacija glasbenih pravic v avdiovizualnih delih

četrtek, 11. september 2014

V okviru letošnjega Festivala slovenskega filma in v sodelovanju z Zavodom AIPA, bo jutri, v petek 12. septembra, med 11. in 13. uro v Zeleni dvorani Avditorija Portorož potekal strokovni seminar in svetovanje na temo glasbe za film in avtorskih pravic.

Interaktivno strokovno srečanje bo vodil priznani mednarodni strokovnjak Laurence Kaye iz Velike Britanije, ki ima dolgoletne izkušnje v glasbenem založništvu (Virgin Records, Polygram Island Music, Universal Music Publishing, Deep Recording Trust), kjer je večinoma na vodilnih položajih zastopal skladatelje in skladbe za film, televizijo in oglaševalsko industrijo ter nadzoroval področje licenciranja in filmske glasbe v Evropi. Kot strokovnjak za glasbo je med drugim sodeloval pri filmih, kot so Notting Hill, Dnevnik Bridget Jones, Lom valov, Trainspotting in Dobrodošli v Sarajevu itd. V zadnjem desetletju pa kot strokovnjak za glasbo predava na priznanem producentskem usposabljanju EAVE.

Na seminarju bodo podrobno obravnavani tako pravni kot ustvarjalni vidiki licenciranja glasbe kot tudi pomen časovnega in proračunskega načrtovanja. Orisano bo zapleteno področje sinhronizacijskih pravic ter razložene razlike med izdajateljskimi in fonogramskimi pravicami. Poleg licenciranja, pravic in producentovega naročanja ter kreativnih odločitev bo govor tudi o dodatnem oglaševanju in promocijski prednosti, ki ju lahko glasba zagotavlja filmu. Prav tako bo razloženo, kako pomembno in dolgoročno koristno je za produkcijska podjetja, da so glasbene pravice v njihovi lasti, ter kako jim lahko to morda zagotovi povsem nov vir prihodka.

 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali