Nalaganje nastavitev


Tridnevni glasbeni festival O•zvočenje

torek, 19. april 2016

V okviru vsakoletne glasbene prireditve avtorske glasbe O•zvočenje 14, ki temelji na raziskovanju zvoka, se predstavljajo skupina SAETA feat. Tinkara Kovač, skupina Zlata lina in kitarist Elvis Šahbaz.

Glasbeni festival O•zvočenje s tradicionalnimi koncerti nove glasbe poteka v Bežigrajski galeriji vse od leta 1977 ter tako s koncerti elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe nadaljuje skoraj 40-letno tradicijo.

V torek, 19. aprila, ob 19. uri se bo predstavila mednarodno uveljavljena skupina SAETA, ki je bila ustanovljena istega leta kot festival. Svojo glasbeno usmeritev, v kateri združuje improvizacijo, elemente eksperimentalne glasbe ter v živo izvajano ali posneto elektroakustično glasbo različnih zvočnih izvorov, je ohranila vse do danes. Na odru Bežigrajske galerije 2 se ji bo pridružila glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka ter avtorica glasbe in besedil, Tinkara Kovač, ki je bodisi na odru ali v studiu sodelovala z glasbenimi legendami, kot so Ian Anderson, Robert Plant, Carlos Nunez in drugimi. Naslednji dan bo skupina Zlata lina predstavila skladbe uglasbljene poezije z istoimenskim naslovom. Članica zasedbe Melita Osojnik bo zapela tudi pesmi z začetka svoje glasbene kariere, iz repertoarja slovenske skupine Sedmina. Festival se bo zaključil v četrtek, 21. aprila, ob 19. uri, z nastopom v Izoli živečega akustičnega kitarista Elvisa Šahbaza.

Več o festivalu

 

 

 

 

 

 

 

  

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali