Nalaganje nastavitev


Univerzitetni pihalni orkester Ljubljana, Miguel Etchegoncelay

Zvrst: Klasična in sodobna resna glasba
Kdaj: torek, 14. april 2009, 19:30h
Kje: Slovenska filharmonija, dvorana Marjana Kozine,

Miguel Etchegoncelay je bil rojen v Porteñi, v Provinci Cordoba (Argentina). Trobento, dirigiranje in kompozicijo je študiral na Konzervatoriju za glasbo in na Narodni univerzi v Cordobi (Argentina), na Evropskem inštitutu za študije pihalnih orkestrov (ISEB) v Trentu (Italija) in na Züriškem Konzervatoriju za glasbo (Švica). Študij je nadaljeval v Braziliji in v ZDA.Sodeloval je s profesorji zvenečih imen, kot so: Carlos Giraudo, Vicente Moncho, Franco Cesarini, Felix Hauswirth in Jan Cober. Udeležil se je seminarjev znanih dirigentov, kot sta npr. Eugene Corporon in Tim Reynish. 2 leti je bil član Mladinskega simfoničnega pihalnega orkestra v Cordobi, je pa tudi ustanovitveni član Trobilnega kvinteta Cordoba, ki izvaja in spodbuja razvoj latinsko-ameriške glasbe za trobila in pihala. Deloval je tudi kot koordinator vladnega programa za razvoj mladih orkestrašev in dirigentov, kjer je poučeval trobila in dirigiranje pihalnim orkestrom. Redno deluje kot gost dirigent v Franciji, Italiji, Nemčiji, Švici, Španiji in Argentini. Od februarja 2005 je na Konzervatoriju za glasbo v Strassbourgu zaposlen kot profesor dirigiranja pihalnim orkestrom

Miguel Etchegoncelay (foto: arhiv dirigenta)
Miguel Etchegoncelay (foto: arhiv dirigenta)
Nastopa: Univerzitetni pihalni orkester. Dirigenta: Miguel Etchegoncelay, Simon Perčič. Duo Claripiano-zasedba: Tanja Kaučič (klavir), Dušan Sodja (klarinet). Spored: B. Adamič (Pozdrav iz Slovenije), J. Horovitz - N. Bečan (Sonatina), D. Maslanka (Give us this day), L. Bernstein - C. Grundman (Candide suite - The best of all possible worlds, Westphalia Chorale and Battle scene, Auto-da-fe, Glitter and be Gay, Make Our Garden grow), J. Mackey (Undertow), O. Waespi (Fanfare and funk).

Orkester sestavljajo študentke in študenti, ki študirajo na različnih fakultetah Univerze v Ljubljani in prihajajo iz vse Slovenije. Svoj prvi koncert je izvedel v velikem slogu - z nič manj kot svetovno praizvedbo skladbe The Queen Symphony. Ne teži le k povezovanju z različnimi domačimi in tujimi organizacijami ter festivali, temveč želi med seboj povezati tudi širša področja umetnosti.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali