Nalaganje nastavitev


Urban Stanič na tekmovanju Evrovizijski mladi glasbeniki drugi

ponedeljek, 02. junij 2014

V Kölnu so se pretekli teden pomerili mladi klasični glasbeniki. Med njimi je bil tudi sedemnajstletni pianist Urban Stanič.

Tekmovanje vsako leto poteka pod okriljem Evropske zveze radijskih postaj, katere članica je tudi RTV Slovenija. Januarja letos je Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija pripravilo slovenski izbor za Evropskega mladega glasbenika. Strokovna žirija je med 14 glasbeniki izbrala Urbana Staniča, dijaka Bežigrajske gimnazije in Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, ki nas je zastopal v Kölnu. Zmagal je violinist Ziyu He, naš pianist pa je osvojil drugo mesto.


foto: EBU (Elena Volotova)

Evrovizijsko tekmovanje mladih glasbenikov je posvečeno najboljšim mladim glasbenikom do 19 let, in že od leta 1982 velja za eno najpomembnejših mednarodnih tekmovanj v klasični glasbi. 

Tudi letos so mesta v žiriji zasedali priznani glasbeni strokovnjaki in umetniki, med njimi je bil tudi slovenski dirigent in profesor Uroš Lajovic. Tekmovalci so na predizboru nastopili s 15-minutnim recitalom, na sklepnem večeru minulo soboto pa s 5-minutnim. Našega tekmovalca sta v Kölnu spremljali profesorica Lidija Malahotky Haas in vodja slovenske delegacije, urednica Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Danica Dolinar.

Urbanova predstavitev za EBU


Video:Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali