Nalaganje nastavitev


Ursula Aščič in Marjan Peternel

Imago Sloveniae

Zvrst: Klasična in sodobna resna glasba
Kdaj: torek, 28. avgust 2007, 21:00h
Kje: Cerkev Sv. Florijana,

Marjan Peternel na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Urošu Rojku zaključuje 3. letnik kompozicije, oktobra pa pričenja s študijem klavirja pri prof. Hinku Hassu. V zadnjem času se vedno bolj posveča tudi igranju v raznih komornih zasedbah, tudi v sklopu Akademije za glasbo pod mentorstvom prof. Bojana Goriška, s katerim uspešno koncertira doma in na tujem. Letos je svojo komorno igro izpopolnjeval pri gostujočem prof. Mladenu Janjaninu iz zagrebške Akademije za glasbo.

ursula_ascic.jpg
Ursula Aščič (foto: arhiv glasbenice)
Nastopata: Ursula Aščič (harfa) in Marjan Peternel (klavir). Program: G. F. Haendel / M.Grandjany - Prelude and Toccata, C. Salzedo - Variations sur un theme dans le style ancien, D. Bernatovič - Imaginacija za harfo solo, M. Tournier - Au matin, B. Britten - Suite for Harp, Po. 83 (Overture, Toccata, Nocturne, Fugue, Hymn (St.Denio)), M. Ravel - Introduction et Allegro.

Ursula Aščič je absolvetka na Akademiji za glasbo v razredu prof. Rude Ravni-Kosi in hkrati Erasmus študentka na Kraljevem konzervatoriju v Bruslju pri prof. Jani Bouskovi. Je dobitnica več nagrad (Temsig, štipendija kluba Soroptimist iz Ljubljane, nagrada Antonia Tarsie). Izpopolnjuje se pri priznanih harfistih (Isabelle Moretti, Catrin Finch, Patrizia Tassini). Sodeluje z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoniki RTV Slovenija, Orkestrom Opere in baleta SNG Ljubljana in Orkestrom SNG Maribor. Kot solistka je nastopila s Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo. Solistično in z različnimi komornimi sestavi se je predstavila na festivalih Allegretto, Lent, Piranski glasbeni večeri in drugih.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali