Nalaganje nastavitev


Veliki spominski koncert na Arsena Dedića

sreda, 27. januar 2016

Včeraj, v torek 26. januarja, je v Kogojevi dvorani DSS potekala novinarska konferenca, v kateri so napovedali veliki spominski koncert v čast enega največjih šansonjerjev in kantavtorjev bivše skupne države - Arsena Dedića.

Koncert poimenovan po eni izmed njegovih najbolj poznanih pesmi Sve bilo je muzika se bo zgodil 14. marca v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Na njem bosta nastopila njegova najbližja, tj. njegova življenska sopotnica Gabi Novak in njun sin Matija Dedić, pa tudi drugi priznani umetniki, ki so bili z velikim pesnikom, skladateljem in pevcem v prijateljskem odnosu: Gibonni, Zoran Predin, Vita Mavrič, Rok Pečečnik in Lado leskovar, ki je že tudi napovedal, da bo zapel pesem Sve što znaš o meni, a tokrat v slovenščini (v prepesnitvi Mateja Krajnca). Orkester bo vodil hrvaški jazzovski kitarist in aranžer Ante Gelo.

Kot je na predstavitvi povdaril organizator koncerta Joc Pečečnik, omenjneni spektakel v osnovi sploh ni bil zamišljen kot spominski koncert, saj je bilo najprej načrtovano, da bo na koncertu nastopil tudi sam Arsen. Žal ga je smrt prehitela, njegovi prijatelji in sodelavci pa so se odločili, da bodo tako prav v Ljubljani izvedli prvega izmed velikih spominskih koncertov, ki se bodo kasneje prav gotovo zgodili še po drugih krajih bivše Jugoslavije. Organizator je izrecno povdaril še, da vsi nastopajoči koncert posvečajo hrvaško-slovenskemu prijateljstvu, saj je bil tudi sam Arsen zelo navezan na Ljubljano in slovensko glasbeno sceno (o čemer pa smo v Odzvenu že pisali).  

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali