Nalaganje nastavitev


Vokalna skupina Kreativo edini slovenski predstavnik na mednarodnem a cappella tekmovanju v Gradcu

četrtek, 30. julij 2015

Mesto Graz je julija letos že petnajstič zapored prizorišče enega izmed pomembnejših mednarodnih a cappella tekmovanj v Evropi Vokal.Total.

Tekmovanja Vokal.Total so se v preteklih letih udeležile različne slovenske vokalne skupine, kot so Perpetuum Jazzile, New Swing Quartet, Stil Quartet, Cantemus, Male malice in Bit, letos pa se je na avstrijskem odru dokazal tudi vokalni band Kreativo

Tekmovanje vsebuje več različnih kategorij oz. kriterijev ocenjevanja med katerimi so: jazz, komedija, pop, beatbox in klasika. Pevci seksteta Kreativo so nastopili s pestrim repertoarjem, ki je vseboval pesmi Sunny, The one and only, Cannonball run, The grass grows greener in Almost like being in love, ter so si prislužili dve priznanji v jazz kategoriji: srebrno diplomo ter bronasto Ward Swingle nagrado. Slednja nosi ime po enem najpomembnejših a cappella aranžerjev in skladateljev ter ustanovitelju slovite skupine The Swingle Singers.

Komisijo so letos sestavljali članica New York Voices Lauren Kinhan, basist v svetovno priznani skupini The Real Group s Švedske Anders Jalkéus, basist skupine Wise Guys Andrea Figallo, in Matthias Becker.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali