Nalaganje nastavitev


Vokalni abonma Slovenske filharmonije

sobota, 01. november 2014

Letošnji Vokalni abonma do konca meseca maja ponuja 8 koncertov klasične vokalne glasbe v izvedbi zborov in solistov. 26. oktobra je na drugem abonmajskem koncertu v Slovenski filharmoniji nastopila mezzosopranistka Monika Bohinec.

Slovenska mezzosopranistka in članica Dunajske državne opere Monika Bohinec je s poljskim pianostom Lechom Napierala izvajala dela G. Mahlerja, A. Friesa, G. Puccinija in S. Rahmaninova.

Na tretjem koncertu bo 23. novembra nastopil Slovenski komorni zbor pod taktirko Vladimira Kranjčevića z deli Brittena in Palestrine.  21. decembra pa bo zbor pod taktirko Martine Batič spremljal soliste, ki bodo objavljeni naknadno.

Na preostalih abonmajskih koncertih bo Slovenski komorni zbor sodeloval z Orkestrom Slovenske filharmonije, pianistko Tatjano Kaučič in dirigenti med katerimi so Tõnu Kaljuste, Fernando P. Mejias in Marko Vatovec.

Z bolj razgibanim repertoarjem bo na šestem koncertu nastopila vokalna skupina VOCES8, ki je v svoj koncertni program vključila glasbo Byrda, Palestrine, Monteverdija, Simona in Garfunkela, Duke Ellingtona in drugih tako klasičnih kot ne klasičnih umetnikov.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali