Nalaganje nastavitev


Vokalni teater Carmina Slovenica gostuje v Švici in Avstraliji

četrtek, 28. avgust 2014

Carmina Slovenica je 27. avgusta z glasbenim gledališčem Heinerja Goebbelsa odprla Theaterfestival Basel v Švici. V letošnjem letu, ki ga zaznamuje 50-letnica delovanja zbora in vokalnega gledališča Carmina Slovenica, bo drugo gostovanje z Goebbelsovim gledališčem potekalo med 23. in 26. oktobrom na mednarodnem festivalu Melbourne v Avstraliji.

Glasbeno scensko delo When the mountain changed its clothing skladatelja in režiserja Heinerja Goebbelsa je plod naročila mednarodnega festivala umetnosti Ruhrtriennale v koprodukciji z Maribor Theatre Festivalom, Festivalom Borštnikovega srečanja pod okriljem Maribor 2012 – Evropske prestolnice kulture ter drugih tujih gledališč in festivalov.


(foto: Dorian Šilec Petek)

Umetniški projekt, ki črpa glasbeni material iz rezijske ljudske pesmi in se s konceptom naslanja na družbene spremebe v regiji, od koder prihajajo izvajalke, je zbor premierno uprizoril leta 2012 prav na Ruhrtriennalu - širokopotezno zasnovanemu festivalu, katerega namen in alternativnejšo ponudbo raznolikih umetniških izkušenj opisuje v svoji spremni besedi sam avtor Goebbels, umetniški vodja festivala med letoma 2012 in 2014. S tem scenskim delom je vokalni teater Carmina Slovenica gostoval na festivalih v Belgiji, Franciji, Avstriji, Nemčiji, Luksemburgu, na Nizozemskem in na Poljskem ter požel pozitivne kritike, objavljene v časopisih: The Telegraph, Le Monde, Frankfurter Allgemeine Zeitung in Die Deutsche Bühne. Kritiki so izpostavili tako profesionalizem kot tudi sproščenost deklet ob improvizaciji.

Carmina Slovenica je pod vodstvom Karmine Šilec 27. avgusta odprla pomemben mednarodni uprizoritveni festival Theaterfestival Basel, ki mesto ob Rehnu konec poletja za 12 dni spremeni v gledališko prizorišče, na katerem se predstavi več kot 170 ustvarjalcev iz vsega sveta. 23., 24., 25. in 26. oktobra pa bodo produkcijo preselili še v Avstralijo na oder Festivala v Melbournu.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali