Nalaganje nastavitev


Z julijem nov festival Poleti v NUK

četrtek, 03. julij 2014

Z julijem se v Plečnikov atrij Narodne in univerzitetne knjižnice začenja kulturno dogajanje, ki zaobjema raznolik spekter kulturnih prireditev od instrumentalne in vokalne glasbe, pisane besede, igrane predstave do slike in filma.

Tritedenski festival Poleti v NUK , ki se bo začel v soboto 5. julija z nastopom Kapobande, bo vsak dan v tednu ponudil nastope že znanih umetnikov slovenskih odrov in nekaterih novejših talentov. Program vsebuje med drugim gruzinske in albanske večglasne ljudske pesmi v izvedbi pevskega zbora Kvali, slovenske ljudske in umetne pesmi v izvedbi kvarteta Gallina, nemi film Veter (The Wind) ob glasbeni spremljavi kantavtorjev Lada Jakše in Boštjana Narata, improvizirano glasbo in avtorske skladbe s prvinami klasike, jazza in bluesa zasedbe Jezdeci prostranih dimenzij, ki jo sestavljajo glasbeniki: oboistka Eva Jurgec, violinist in kitarist Klemen Bračko, kontrabasist Daniel Homšak in Damir Jazbec (ustna harmonika, poezija, ropotulje).

Plečnikov atrij bo gostil tako novejša in inovativnejša umetniška udejstvovanja kot tudi starejšo ustvarjalnost. V svojem nastopu bo Irena Tomažin predstavila svoje aktualno raziskovanje in eksperimentiranja z glasom, preigravanjem besedil avtorskih in ljudskih pesmi, s katerim se je srečala že v svoji predstavi Okus tišine vedno odmeva, ponovno uprizoritev kabareta Patty Diphusa pa bo z nepričakovanimi inštrumenti (pojoča žaga, ukulele, orglice iz leta 1907) oživila glasbeno-vokalna zasedba Boštjana Gombača, Žige Goloba in Sergeja Randjelovića.

Med dogodki so tudi neglasbeni nastopi Improvizacijskega gledališča Ljubljana – IGLU in lutkovnega gledališča Mimi Klap – Putka Tutka ter sproščen govor o Cankarju ter o tujih in slovenskih literatih Boštjana Gorenca – Pižame.
 

Sorodni prispevki:



Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali