Nalaganje nastavitev


Žan Tetičkovič predstavlja The Port of Life

četrtek, 28. januar 2016

V ZDA živeči mladi slovenski tolkalec Žan Tetičkovič je ustvaril moderno avdio-vizualno pripoved The Port of Life, ki s prepletanjem prvin sodobne jazzovske, klasične, elektronske in svetovne glasbe prikazuje zgodbe in izkušnje imigrantov v New Yorku. Delo bo premierno predstavljeno 29. januarja, ob 20h, v prostorih Gimnazije Ptuj.

Večkrat nagrajeni skladatelj in aranžer Žan Tetičkovič je diplomant The New School For Jazz and Contemporary Music ter član in soustanovitelj številnih projektov tako v New Yorku, kakor tudi v Sloveniji. Sodeloval je že z uveljavljenimi imeni jazzovske scene, kot so Yosvany Terry, Arun LuthraChris Stover, Reggie Workman, Jane Ira Bloom, Igor Bezget, Jure Pukl, Marko Črnčec, Lenart Krečič, Big Band RTV Slovenija, Ljubljanski Kvintet Saksofonov, Nina Strnad, Uroš Perić in drugi. 

Kompozicija Port of Life vsebuje prvine jazza, klasične, elektronske in svetovne glasbe. Izvedena bo v zasedbi: Žan Tetičkovič (bobni, kompozicija), Myles Sloniker (bas), Alba Nacinovich (vokal), Marko Črnčec (klavir), Jani Moder (kitara), Lenart Krečič (saksofoni), Tomaž Gajšt (trobenta), Matija Krečič in Janus Atelier kvartet (godala). Osrednje vodilo in ustvarjalna moč zgodbe Port of Life je edinstvena kreacija kultur sveta, v obdobju med letoma 1892 in 1954, ko je Ellis Island, majhen otok ob južnem delu Manhattna, predstavljal vstopnico v ZDA za imigrante iz celega sveta. Vsak, ki je ali uspešno ali neuspešno prešel emigracijske postopke, je bil za zmeraj zaznamovan z edinstveno izkušnjo. Čeprav je danes Ellis Island zgolj simbol preteklosti, je asimilacijski proces v ZDA še vedno zelo podoben.

Ponovitev projekta se bo zgodila 1. februarja v CUK Kino Šiška.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali