Nalaganje nastavitev


Zbor Junior CS uspešen na 35. Mednarodnem zborovskem festivalu v Olomucu

sobota, 09. junij 2012

Zbor Junior CS je včeraj, 8. junija, pod vodstvom zborovodkinje Manje Gošnik Vovk na 35. Mednarodnem zborovskem festivalu v Olomucu na Češkem prejel srebrno medaljo z najvišjim številom točk v kategoriji do 12 let.

Glasba in petje preko vseh meja in ideologij so najbolj pomembni vidiki festivala, saj z izmenjavo med udeleženci in lokalnim prebivalstvom  igrajo pomembno vlogo na festivalu, ki ga v Olomucu organizirajo vsako leto in se ga udeleži do šest tisoč mladih glasbenikov. Festival želi vzpodbuditi mlade glasbenike pri ohranitvi glasbenega izročila svojih dežel, jim ponuditi možnost, da svoje talente predstavijo širokemu krogu občinstva. Glavni del festivala so koncerti, kjer vsak udeleženec, ki sodeluje, svoj program predstavi pred mednarodno priznano žirijo glasbenih strokovnjakov. Konkurenca zagotavlja prisotnost najboljših ansamblov na odru. Udeleženci vedo, da je duh festivala tudi navdih solidarnosti v glasbi in prestop meje človeškega stika.  Poleg tekmovanja v različnih kategorijah, festival organizira še številne delavnice in koncerte.
Zbor se domov vrača v nedeljo, v četrtek, 14. junija, pa mlade pevke in pevce čaka še koncert Attacca ob zaključku zelo pestre in uspešne sezone. Preden z velikim korakom vstopijo v poletne dni, pa se bodo 30. 6. predstavili še na Art Kampu s svojo glasbeno-plesno uspešnico Čmrljonavti.


 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali