Nalaganje nastavitev


Žepni glasbeni vodič Listen to Slovenia

sreda, 22. maj 2013

Slovenski glasbenoinformacijski center – SIGIC predstavlja žepni vodič po slovenski glasbi Listen to Slovenia: Pocket Music Guide, v katerem je mogoče na zgoščen, a komunikativen način izvedeti več o slovenskih glasbenikih in glasbi vseh žanrov, od klasike in sodobne resne glasbe, preko jazza, rocka, popa, narodnozabavne glasbe in etna pa vse do heavy metala, eksperimentalne glasbe ter plesne elekronike.

Ob predstavitvi glasbene ustvarjalnosti prinaša glasbeni vodič še množico podatkov  in kontaktov najpomembnejših institucij, koncertnih prizorišč in producentov, založb, festivalov ter drugih akterjev z glasbenega področja, in sicer razvrščenih v pregledne sklope glede na področja delovanja in glasbene žanre. Vodič je natisnjen zgolj v angleškem jeziku in je kot sredstvo promocije slovenske glasbe v tujini namenjen najširši mednarodni zainteresirani javnosti.

Kratke in jedrnate eseje o posameznih glasbenih scenah so prispevali priznani slovenski glasbeni publicisti in strokovnjaki: Brigita Rovšek, Mario Batelić, Luka Zagoričnik, Katarina Juvančič, Jože Galič, Daniel Leskovic, Igor Bašin, Simon Vene, Žiga Valetič, Borja Močnik, Goran Kompoš, Monika Kartin in Sara Železnik.

»Nesporno je dejstvo, da ima Slovenija na glasbenem področju kljub pregovorni geografski in populacijski majhnosti možnost ponuditi svetu obilo zanimivega, tudi presežnega, saj trenutno mnoge glasbene scene doživljajo pravi razcvet. Poleg tega se vedno več slovenskih glasbenikov tudi zavestno bolj in bolj ozira preko nacionalnih meja in neposredno vključuje v mednarodne glasbene tokove. Temu nedvomno botruje razpad nekdanjega skupnega jugoslovanskega kulturnega in tržnega prostora, kar je domače glasbenike prisililo k redefiniranju načina svojega delovanja in komuniciranja s potencialno publiko. Ugodna posledica vseh teh turbulentnih dogajanj je živahno, pestro, včasih že kar težko ulovljivo, a vsekakor intrigantno glasbeno dogajanje,« je v uvodni besedi zapisal urednik Viktor Škedelj Renčelj.

Povezava na žepni vodič:
http://www.sigic.si/uploads/datoteke/SIGIC%20pocket%20guide%20za%20net.pdf
 

V okviru projekta MINSTREL 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali