Nalaganje nastavitev


Življenje in delo Zvonimirja Cigliča

Simpozij in koncertni večer Akademije za glasbo

ponedeljek, 14. november 2011

24. novembra 2011 bo na Akademiji za glasbo potekal vsakoletni tradicionalni simpozij, ki bo tokrat posvečen skladatelju Zvonimirju Cigliču.

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani (v okviru Katedre za glasbeno zgodovino in literaturo) letos že 19. zapored pripravlja muzikološki simpozij in avtorski koncert, po tradiciji posvečen tistim slovenskim skladateljem, ki doslej še niso bili deležni obsežnejših in celovitih znanstvenih raziskav. Letos se bodo  posvetili Življenju in delu Zvonimirja Cigliča (1921–2006). Ob tem bo pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana v Ulici talcev 5 v Ljubljani, kjer je skladatelj nazadnje bival, odkritje spominske plošče.

O skladateljevem življenju in delu bodo na muzikološkem simpoziju spregovorili strokovnjaki iz Akademije za glasbo in Muzikološkega oddelka Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter Univerze v Mariboru. Sodelovali bodo dr. Andrej Misson, mag. Ivan Florjanc, Jani Golob, dr. Darja Koter, dr. Gregor Pompe, Tjaša Ribizel, dr. Jernej Weiss in dr. Franc Križnar.
Večerno dogajanje se bo preselilo v Slovensko filharmonijo, kjer bo ob 19.30. uri koncert v Dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Dela bodo izvajali študentje Akademije za glasbo, in sicer Cigličeva dela za ženske zbore, samospeve, klavirska dela ter dela za harfo solo in godalni orkester.

Program simpozija in koncerta najdete tukaj.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali